Preskočiť na obsah

Turistické preteky 25.10.2015

V nedeľu 25.10.2015 občianske združenie „Priatelia Kysúc“ zorganizovalo turistické preteky pre najmenšie deti s rodičmi. Preteky sa konali za pekného jesenného počasia v Nesluši v časti „Dubský vŕšok“.

Najmenšie deti absolvovali trať v sprievode svojich rodičov, tie staršie samostatne a nástrahy trate si úspešne vyskúšali aj poniektorí seniori. Na trati sa súťažiaci stretli s poznávaním miestnych drevín a rastlín, prírodných a kultúrnych pamiatok, turistických značiek, orientáciou mapy v teréne, lanovou lavičkou, viazaním uzlov i plazením, starší aj s určovaním azimutu. Za športové výkony boli všetci pretekári odmenení sladkosťou a tí najlepší aj diplomom a medailou.

Občianske združenie aj touto cestou chce poďakovať všetkým rodičom, ktorí neváhali prísť so svojimi deťmi a strávili s nimi jedno príjemné športové popoludnie a spoločne s nami uzavreli pretekársku sezónu 2015. Odmenou všetkým bolo nadšenie a radosť v tvárach detských pretekárov.

Pre všetkých, ktorým sa takéto preteky páčia, a chceli by sa k nám pripojiť a vyskúšať si to, máme dobrú správu.  Aj v roku 2016 plánujeme pokračovať s podobnými aktivitami a už teraz sa tešíme na všetkých, ktorí sa k nám pripoja. Veď zmyslom pretekov je predovšetkým ponúknuť deťom aktívny pohyb v prírode, spojený aj s rozširovaním svojich vedomostí.