Preskočiť na obsah

Viac než 70 bežkárov si zmeralo sily na jedinečných zimných PTZ + tabuľka s výsledkami

Pilotný ročník zimných pretekov turistickej zdatnosti nás potešil vysokou účasťou. Na štart sa postavilo 78 bežkárov. Súťažili podľa kategórií na troch dĺžkovo odlišných tratiach. Zvlášť musíme vyzdvihnúť kategóriu najmenších detí, ktoré sa nenechali vôbec zahanbiť svojimi staršími kolegami. (odporúčame pozrieť fotky 🙂 )

Terén bol rôznorodý aj napriek tomu, že stopa viedla najmä po lúke. Našli sa zjazdy aj stúpania. Popri behu na lyžiach súťažiaci plnili úlohy z poznávania drevín, turistických a topografických značiek a kultúrno-poznávacej činnosti. V závere trate ich čakal pokyn „Stop! Vyzuť bežky“  a následne hádzali loptičkou na cieľ, potom už s bežkami v rukách utekali rovno do cieľa.

Podmienky na trati neboli vôbec jednoduché, zmrznutá stopa bola rýchla, a dalo by sa povedať že šmýkala v oboch smeroch. Preto museli v niektorých úsekoch pretekári vynaložiť naozaj množstvo síl aby udržali stabilitu. Nie vždy sa to tak celkom podarilo, napriek tomu všetci úspešne došli až do cieľa.

A ako to teda celé dopadlo? Klikni sem:  Výsledková listina 2017 Zimné PTZ

Ďakujeme všetkým zúčastneným a gratulujeme víťazom! Na Kysuciach sa zimy nebojíme a zimné športy si užívame, to je už asi každému jasné 😉 Tešíme sa na dalšiu vydarenú akciu!

Pripájame fotky: