Preskočiť na obsah

Bežkársky okruh v hore na Dubskom

Máte doma bežky a ešte ste ich nestihli tento rok zabehnúť? Chcete si zabežkovať ale neviete kde začať?  Hľadáte miesto, ktoré je ľahko prístupné a zároveň má tu správnu zimnú atmosféru? V tom prípade tu máme niečo pre vás!

Tohtoročná zima je ako z rozprávky a potešila nejedného milovníka zimných športov. My medzi nich patríme tiež a tak sme vytiahli bežky a prešľapali okruh v hore na Dubskom (Nesluša, časť nižný koniec).

Info k trati:
Prístup k okruhu je z Puškátky a s bežkami na nohách môžete začať priamo od kríža stojaceho pod horou. (viď foto) Dáte sa na stúpanie lúkou a to mierne doľava k stožiarom, na okraji hory už nájdete stopu, ktorá vás prevedie celým okruhom. Odporúčame začať stúpaním vpravo k televíznemu vysielaču. Pre tých náročnejších je tu i možnosť prechádzať traťou v opačnom smere (pôjde však prevažne o stúpanie).

Okruh má niečo okolo 1 km a prevýšenia sú rovnomerne rozdelené pozdĺž celej trate. Môžete sa tak tešiť na mierne stúpanie, roviny ale i príjemné zjazdy. Sčasti je trať vedená po lúkach a sčasti horou.

Vďaka výborným snehovým podmienkam je okruh vhodný aj pre začiatočníkov.

TAK UŽ  NESEĎME DOMA A POĎME SI UŽÍVAŤ ZIMU!
Pre motiváciu je tu ešte pár fotiek z trate: