Preskočiť na obsah

Kde je cesta, tam je vôľa…

Hovorí sa:  “Kde je vôľa, tam je cesta” v našom prípade to však platí aj obrátene, “Kde je cesta, tam je vôľa“. V tomto duchu sme sa vybrali vyskúšať ešte čerstvú bežkársku stopu zo Semeteša na Petranky.

Ranný stav teplomera ukazoval približne šesť stupňov pod nulou a predpoveď počasia znela naozaj priaznivo. Po príjazde na Semeteš by sme slnko hľadali márne, to nás však neodradilo a dokonca sme natrafili aj na niekoľko ďalších priaznivcov behu na lyžiach. Po krátkom výstupe k stope sme si nasadili bežky a pustili sa do “práce”. A nebolo nás zrovna najmenej. Pätnásť párov bežiek sa zoradilo do formácie hada, v ktorom by ste stretli človiečkov vo veku od 16 až do 53 rokov. Prebiehajúci súboj skúseností a mladých nôh dodával celému výletu perfektnú dynamiku. Okrem bežkovania v upravenej stope, sme si užili aj nejaké to korčuľovanie a pravdaže početné občerstvovacie a fotodokumentačné prestávky. Pri kaplnke U Čulákov sme sa rozdelili na dve skupiny, jedna pokračovala smerom na Husárik a druhá zamierila smerom na Neslušu. Tam sme náš, približne 25 km výlet, úspešne ukončili.

Nuž teda, veríme, že tento už trochu tradičný prechod má svoju budúcnosť a tešíme sa na ďalší ročník. Bielemu športu zdar!

(autor článku: Filip Šimek)