Preskočiť na obsah

Turisti sa stretli na Duchonke a my sme tam nemohli chýbať

Začiatkom letných prázdnin sa časť z nás vybrala na Duchonku a mali sme na to pádny dôvod. V dňoch 6. – 9.júla tam totiž prebiehal letný turistický zraz, mal hneď viacero prívlastkov: 2.medzinárodný ; 64. slovenský a  48. zraz TOM (t. zn. turistický oddiel mládeže- a to sme predsa aj my 😛 ).

Prvý deň sme navštívili Uhrovec, prezreli sme si rodný dom Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka a tiež miestne múzeum. Potom sme si spríjemnili deň ľahkou turistikou, lesná cesta nás priviedla až na hrad Uhrovec, výhľad z neho naozaj stojí za návštevu 😉 V závere dňa sme sa zastavili pri pamätníku na Jankovom vŕšku.

Ďalší deň sa opäť niesol v znamení ľahkej turistiky, tento krát boli naším cieľom vodná nádrž Nemečky a prírodná rezervácia Kulháň. Tam sme sa vyobjímali so 600 ročnými dubmi, ktoré sú jedným z mnohých klenotov tohto miesta. Späť na Duchonku sme sa vrátili po náučnom chodníku.

V piatok bolo na Topoľčianskom hrade pre účastníkov  zrazu pripravené divadelné predstavenie Perinbaba. Kvôli búrke ho však museli organizátori predčasne ukončiť. Nuž, počasie si nevyberieme a tak sme všetci do nitky zmokli. Hoci nám bolo ľúto, že predstavenie skončilo skôr ako by sme chceli, z celého stretnutia sme si odniesli množstvo pekných spomienok a tešíme sa na ďalšie zrazy! 😉